1553

Карък на годината! Полицаи глобиха моторист на метър от дома му в Асеновград

Моторист от Асеновград може да кандидатства за първенец в категория "Карък на годината". Мъжът бил хванат в крачка на метър от дома му. Случката обаче има и предистория. Униформени от районното в Асеновград се движили с патрулката по ул. "Градешница". 

По същото време, те се разминали с моториста, който бил без защитна каска. Това обстоятелство ги мотивирало да му извършат проверка, като сменяйки посоката си на движение, те го последвали без да губят визуален контакт. След използване на звуков и светлинен сигнал от патрулния автомобил, при застигането му, мъжът бил спрян на същата улица. При извършената проверка на водача ул. „Градешница",се установило, че живее на адрес, съвпадащ с този на мястото на неговото спиране.

При проверката се установило, че возилото му било без регистрационна табела. Освен това, станало ясно, че мъжът притежава книжка, но пък няма необходимата категория „А“, за да управлява мотора си.

Така се сдобил с два акта - за констатираните липси на защитна каска и правоспособност, както и за липсата на регистрационна табела. Бил глобен с 200 лева, книжката му била отнета за 6 месеца, простил се и с 10 контролни точки. 

Мотористът обжалвал, като магистратите изменили наказанието му. Потвърдили глобата и отнемането на контролни точки, но отменили забраната да управлява кола. Междувременно мъжът си платил актовете и се сдобил с категория "А". 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
www

www

03.12.2023 | 18:50

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България..---->> http://mub.me/keto

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?