Следвайте ни

Известна чалготека погази закона и отнесе солена глоба

viber icon

Асеновградска чалготека „Стори клуб“ бе осъдена да заплати сериозна глоба, след като нарушила закона. 

Прегрешението е уловено от трима полицаи, извършвали нощна проверка в клуба на бул. „България“ на 29 септември миналата година. На място те установили компания от непълнолетни лица, които стоели на една маса. Децата били пуснати от охранителите, отговарящи за пропусквателния режим в заведението като цяла компания, без с тях да е имало придружител. Компанията била отведена в полицейското управление, където им били съставени актове за установяване на административно нарушение. 

Във въпросната вечер на работа били двама охранители, наети от заведението да осъществяват пропускателния режим и да проверяват личните карти на всеки един посетител, независимо на каква видима възраст е. 

 Според заповед от ръководството на чалготеката, там не се допускат лица, които не са навършили 18-годишна възраст, в отсъствието на техен родител, или изрично упълномощен придружител. В случай, че на територията на заведението се забележи лице в нарушение, то всеки един от персонала е длъжен да уведоми за това охранителите, а те от своя страна незабавно да го отстранят лицето. 

В случая детската компания е преминала през охраната и е започнала да се забавлява. В резултат на това е написан акт на заведението за нарушение по Закона за закрила на детето в размер на 2000 лв. 

Ръководството на чалкотеката е обжалвала наказателното постановление пред Районния съд в Асеновград, който го отменил с мотива, че не ръководството на заведението има вина, а наетата фирма за охрана. 

Полицията обжалва решението пред Административния съд в Пловдив и там настъпва обрат. 

Според пловдивските магистрати, колегите им от Асеновград са направили неправилни  правни изводи и неправилно са приложили материалния закон.

В крайна сметка наложената санкция е потвърдена. Мотивите за промяна на решението са, че каквито и да било взаимоотношения с охранителни или други фирми не могат да игнорират задълженията, които законът вменява на управителите на обекта, а именно да не се допускат непълнолетни деца от 22.00 до 06.00 часа. 

Решението е окончателно. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?