83

ИЗВЪНРЕДНО: Обявиха частично бедствено положение в община Асеновград

Частично бедствено положение на територията на общината обяви кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Причината са възникнали два големи пожара.

Единият е в трудно достъпна местност - на връх „Баба“, намиращ се над с. Бачково. Екипи на пожарната и доброволци вече се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, чрез който да бъде огледано мястото и да се направи план какви незабавни гасителни мерки да бъдат предприети.

Другият пожар е възникнал между селата Мостово и Врата. Към този момент там огънят е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната, с цел недопускане разрастване на огъня.

Доброволно формирование „Асеневци“ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в готовност да оказват всякакъв вид помощ на органите на реда. Кметът на общината е в непрекъснат контакт със заместващия административния директор – гл. инсп. Васил Димов, с РСПБЗН в града, с Държавно горско стопанство - Асеновград и с кметовете на населените места. Д-р Грудев следи ситуацията лично.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 2 оценки
3.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?