Следвайте ни

Излекуваха двама пациенти с COVID-19 в Асеновград

viber icon

Общинският оперативен щаб за борба и превенция с коронавируса COVID-19 в община Асеновград проведе заседание в днешния следобед. Обсъдени бяха новите наложени от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки. „Община Асеновград направи всичко, което е по силите и в компетенциите й, за да ограничи разпространението на заразата на местно ниво. Изградено бе специализирано COVID отделение, което бе оборудвано благодарение на дарители. Но трябва да свикваме с мисълта, че вирусът ще продължи да циркулира между нас, да спазваме ограниченията, да внимаваме и да се съобразяваме“, каза кметът на Асеновград и председател на щаба доктор Христо Грудев.

На заседанието стана ясно, че общият брой заразени в общината е 16 към днешна дата, като двама от тях вече са излекувани. Те са били хоспитализирани съответно - в пловдивската болница „Свети Иван Рилски“ и в МБАЛ – Асеновград. Оздравелите са карантинирани за 14 дни по домовете си.

От РУ – Асеновград съобщиха, че няма напрежение в града. Служителите на реда съвместно с РЗИ продължават да извършват проверки и превантивни дейности сред населението и търговските обекти. Мероприятията, които предстоят да се проведат в Спортна зала „Асеновец“, ще бъдат без публика.

Директорът на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград благодари за съдействието на общината и на гражданите по повод провеждането на кампанията за записване на 7-класниците за гимназиален етап на образование. В резултат на своевременното информиране на хората за възможностите документите да се подават чрез интернет, 260 ученици са подали заявката си на място в учебното заведение, а останалите над 250 – онлайн. Целта бе да се избегне струпване на много хора на едно място и съответно намаляване риска от разпространение на заразата. Учебната година в ПГ „Цар Иван Асен II“ приключи предсрочно. Прекратено е провеждането на производствената практика на зрелите и предстои да им бъдат раздадени дипломите. Записването на новите ученици в гимназията ще става по график, като на всеки от тях е дадено указание в кой ден и час да отидат в учебното заведение и какви документи да носят, с цел да не се получи струпване на хора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?