49

Изграждат водопровод и канализация в асеновградския кв. „Баделема“

Ето по кои улици ще минават тръбите

Зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров направи символична „първа копка“ на нов строителен обект. Започва реалната работа по изграждане на нов водопровод и канализация – частично в кв. „Баделема“. „Тази зона на Асеновград се развива доста активно. Миналата година със средства на общината бяха изградени водопровод и канализация по ул. „Матей Преображенски“ тук. А сега, с пари от републиканския бюджет, общинската администрация кандидатства по програмата за развитие на ВиК – сектора. Бяхме одобрени за финансиране в размер на около 1 200 000 лв. С тези пари ние ще изградим частично водопровод и канализация“, посочи пред медии зам.-кметът.

Той допълни, че улиците в кв. „Баделема“ не са трасирани към момента. С реализирането на настоящия проект ще бъде изпълнено и това. По този начин ще се осигури и нормален достъп до имотите на хората в района. „Когато строителството в квартала е към финала, община Асеновград ще започне изграждането и на самата улична мрежа.

Преди това, не е рационално, тъй като настилката ще бъде компрометирана от преминаващите тежкотоварни автомобили“, съобщи инж. Стоян Димитров. Улиците, по които ще преминават водопроводът и канализацията, са „Младежка“, „Иванка Тасева“, „Петко Москов“, „Апостол Попдимитров“, „Иван Кирков“, „Христо Бойков“ и „Александър Александров“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?