49

Изградиха велоалея в Асеновград

Изградена е велоалеята от моста при централния площад до Градския басейн в Асеновград, съобщават от Общината.

За целта е положен специализиран асфалт. Монтирани са пътни знаци. Монтирани са предпазни парапети. Велоалеята е с габарит 2,50 метра, като включва две ленти за движение - по 1 метър всяка, както и бордюри - двустранно по 0,25 метра. Движението е двупосочно, а алеята е направена с цветен асфалт.

"Виждането ни е в края на тази велоалея да бъдат изградени допълнително спортни площадки и съоръжения, за да може да се ползва комплексно от хората, които имат желание да спортуват. Освен това, кандидатствахме за финансиране за изграждане на Младежки център, който ще представлява своеобразен спортен комплекс с възможност за практикуване на различни активности. Преди няколко дни изпратихме до Министерството на младежта и спорта (ММС) документация с проект за реновиране на залата в комплекс "40-те извора" - Гребната база.

Тя е строена през 80-те 90-те години, като освен спортни съоръжения, там имаше и ресторант, хотелска част и възстановителен център. Понеже не се е ползвала много години вече е в недобро състояние. Имаме добра комуникация, на този етап, с ММС. Целта ни е да възстановим тази сграда и да се ползва за спортни мероприятия, както от отбора по кану-каяк, така и от всички спортни клубове, а защо не и да се провеждат зелени училища там. Искам да отбележа, че всяка година залагаме основно на реновиране и изграждане на спортни обекти и културни сгради.

Целта е колкото може повече хора да спортуват, за да са ангажирани през свободното си време и особено младите хора да не бъдат въвлечени от други неща", коментира кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Лесни пари

Лесни пари

29.11.2022 | 04:15

За тях плащат от данъците ни ! В Пловдив велоалеи - надлъж и шир - боядисани пешеходни пътеки, част от улици! На това аз казвам - брутални кражби за уж свършена работа. Не е луд този, който яде зелника... Със сигурност тук има злоупотреби, които ще бъдат скрити и никой няма да понесе наказания. А друг е въпроса, че тези т.н. велоалеи се "изграждат" за да ги има, а не че са толкова необходими. Но се печелят грешни пари!

Отговори
1 1
Ко да каже Чиляк

Ко да каже Чиляк

28.11.2022 | 22:05

То улица без хендек у градо нема Кмето мазнал некаква велоалея Нема да питам за цената щото е НЕ политкоретно И друго няма да питам щото и Съдъ у градо е на заплата при Кмеъто Пък и Пуркурора си пие ичкията със него За шефо на милицията хизобщо не коментирам щото Кмето си го избра Тъ Така у Станимъка Елате ни вижте и от велоалеята новата не слизайте Гладка е като мисълта на Кмета

Отговори
1 0

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?