46

Хайдушки събор стягат до Араповския манастир

Български събор "Ангел войвода" ще се проведе на 2 и 3 септември 2022 г. в околностите на Араповския манастир. Той се организира от Сдружение “Хайдути“, а целта му е да се съхрани и популяризира историческото и културното наследство, фолклор и народни традиции.

Препоръчително е по-голяма част от гостите да отидат облечени в народни носии, за да се изпъстри манастирската поляна с ярки багри и шевици и да се пренесат хората заедно в едно друго време. Ще се проведе и конкурс за автентична носия.

Ще има богата фолклорна програма, като гост-изпълнител ще е Теди Еротеева. Предвиден се битов кът, където желаещите могат да се снимат. А в хайдушкия кът желаещите ще имат възможност да стрелят с автентични оръжия отпреди 200 години.

Подготвя се възстановка за Ангел войвода по специален сценарий. Правим го съвместно с Араповския манастир, с подкрепата на отец Добромир, заявиха организаторите от сдружение "Хайдути".

На място ще се набират средствата за възстановяването на фигурата и носията на Ангел войвода, която ще бъде дарена на Араповския манастир.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Боби

Боби

18.07.2022 | 12:54

Браво

Отговори
0 0
Стойко

Стойко

18.07.2022 | 11:38

Браво!!!!

Отговори
2 0
Димитър

Димитър

18.07.2022 | 11:16

Имаше нужда от такова нещо в нашия край!!!

Отговори
4 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?