71

Голям футболен турнир стартира днес в Асеновград

Днес Асеновград е футбол.  Турнира откри зам.-кметът по хуманитарни дейности на община Асеновград инж. Петър Петров с думите: „Уважаеми организатори, спортисти и скъпи гости, Вие най-добре знаете: Спортът е начин на живот. Да спортуваш е избор, който правиш осъзнато и зряло, независимо на каква възраст си. Доказателството за това е, че днес тук, на този терен, за пореден път виждаме десетки млади хора, отдали се на футбола, което много ме радва.

Спортът създава личности. Изгражда дисциплина и характер. Позволете ми да ви поздравя от името на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име за това, че сте избрали да бъдете активни и мотивирани. Благодаря на организаторите, че реализират идеята Асеновград да бъде домакин на този турнир. Не на последно място, изказвам благодарности и към треньорите, младите футболни надежди на града и към родителите, които ги подкрепят безусловно в техните усилия и труд. Успех на всички отбори и както традицията повелява да се каже: Нека най-добрият победи!”.

Зам.-кметът поздрави и ръководството на футболен клуб „Шипка старс 2005” с треньор Димитър Илиев, по чиято инициатива е състои този турнир, със съдействието на община Асеновград, която е отпуснала 2000 лв. Благодари и на треньорите за труда и усилията, които влагат в обучението на техните състезатели, и не на последно място поздрави и родителите за подкрепата и съдействието, което указват на децата си в усилията да спортуват активно.

Тази година участие в турнира, който носи името на асеновградски футболист от близкото минало Краси Костов, ще премерят сили 16 футболни отбора.16 футболни отбора от цяла България, на стадион „Шипка” . Днес ще се изиграят първите мачове, а утре предстоят и финалните срещи.

Видео от откриването на турнира може да гледате тук.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?