3906

Фотоконкурс предизвиква младежите на Асеновград

Целта е младите да покажат красотите на града.

Градска библиотека "Паисий Хилендарски" обяви фотоконкурс "Моят Асеновград". Творческото състезание е насочено към учениците от училищата в асеновградска оббщина. Възрастовата граница е от 13 г. до 19 г. Целта е да мотивират тийнейджърите да обикнат своя град, неговата природа, традиции и забележителности. Екипът на Градска библиотека отправя предизвикателство към младите да погледнат творчески през обектива и да уловят характерни моменти от живота на Асеновград, които са ги впечатлили.

Конкурсът ще се проведе в две направления. Едната категория е именувана „Моменти от живота на Асеновград“, а другата - „Културни и природни забележителности“. Участниците ще са разделени в 2 възрастови групи: 13 г. – 15 г. и 16 г. - 19 г. Всички, желаещи да се включат в конкурса, могат да изпращат своите фотографии на email: [email protected] до 15.09.23 г. Условие е всяка снимка задължително да бъде озаглавена. При изпращане на фотосите участникът ясно и точно трябва да изпише двете си имена и телефон за връзка.

Ето и пълните УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ.

1. Всеки участник декларира и гарантира, че той е автор на изпратената фотография.
2. Снимките не трябва да съдържат неприлично, обидно, провокативно или друго неподходящо съдържание.
3. Всички представени за участие в конкурса фотографии трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
– не трябва да са редактирани с програми за обработване;
– минималният размер на снимките трябва да е 960 на 640 пиксела;
– допустимият брой фотоси в конкурса от всеки един участник е не повече от 2 различни снимки (общо за двете направления).

ОЦЕНЯВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯТА, УЧАСТВАЛИ В КОНКУРСА И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ.

Конкурсът включва две класирания. В едното снимките ще бъдат оценени от жури, което ще определи 30-те най-добри фотографии. Второто класиране ще се извърши online, като оценката ще дадат потребителите на Facebook мрежата. На 18.09.23 г. фотографиите ще бъдат публикувани в страницата на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”, с което ще се даде старт на online гласуването. Същото ще приключи на 24-ти септември. Имената на победителите ще бъдат обявени в интернет сайта на библиотеката, а по-късно ще получат и наградите си. Отличените от журито 30 фотографии и 6-те, събрали най-много гласове от online гласуването, ще бъдат включени в пътуваща фотографска изложба.

За повече подробности може да позвъните на: 0876 840 829 и 0886 255 713. Конкурсът се реализира в рамките на проекта „Създаване и развитие на ТИЙН -ЗОНА в отдел „Изкуство“ на  Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Асеновград“, договор №VRKI–2022-79, 26.07.22 г., с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институции“.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?