Следвайте ни

Ездачи окупират Асеновград за двудневно състезание

viber icon

В Асеновград ще се проведе двудневно конно състезание. На 30.10.20 г. и 31.10.20 г. (петък и събота) общината ще е домакин на Държавно първенство за млади ездачи, което се явява и квалификация. Дистанциите, на които ще се състезават спортистите, са от 30, 40, 60 и 80 километра. Стартът е от 08:00 ч. на стадионното пространство срещу бившето ТКЗС в Асеновград.

На събитието се очаква да присъстват близо 100 състезатели от цялата страна, както и много любители на този спорт от града домакин. Спортното мероприятие ще се проведе на открито и при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Маршрути на състезанието:

– 30 километра: старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново и обратно (две обиколки);

– 40 километра – старт - параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – финал (две обиколки);

– 60 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – финал (две обиколки);

– 80 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – село Червен – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – язовир в село Мулдава (под стоевския път) – финал.

Организатор на събитието е Спортен клуб по коневъдство и конен спорт "Цар Иван Асен II". Община Асеновград отпусна полагащите се на организацията средства за издръжката му. Средствата ще се ползват за покриване на разходите по организацията и провеждането на състезанието. Освен това, общинската управа съдейства и за осигуряване безопасността на участниците. Апелират се гражданите за търпение и спазване инструкциите на органите на реда по време на състезанието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?