46

Естествени каменни плочи покриват обновения площад в Асеновград

Фирма „Запрянови-03“ завърши първия етап от обновяването на площад „Акад. Николай Хайтов" в Асеновград. В резултат от прецизната работа на фирмата централната зона на града придоби ново функционално пространство. „Площадът вече разполага с модерно видеонаблюдение, включващо стационарни и подвижни камери с изключително висока резолюция, които пазят от вандали“, каза за „Марица“ Вакрил Запрянов. 

Изградена е стоманобетонова плоча на ниво II, на което вече има постоянна открита сцена с обслужваща към нея сграда, които могат да се използват за организирани събития, представления и различни прояви. На ниво III са изградени алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих с възможност за организиране на по-малки мероприятия. На площадното ниво е монтиран часовник и са обособени кътове за отдих.  

Изпълнено е отводняване, монтирано е ново осветление, направено е озеленяване с поливна система. За осигуряване на достъпа на хората с увреждания до всички площадни пространства и сгради са изградени асансьор, платформа и рампи. Изградена е и модерна система за видеонаблюдение. Всички нива на площада са с нови настилки от Semmelrock. С настилките Pastella, Palio и Suprema от Semmelrock са постигнати естетика, акценти в различните зони и устойчивост срещу атмосферните условия. Например паважът PALIO с повърхност “видим бетон” е подходящ за акценти и декоративни ефекти, които са видими и на площада.  Комбинацията от петте размера в комплекта на настилката и специфичната трапецовидна форма осигуряват възможност за оформяне на класически растери, акценти и дъговидни или кръгови декоративни фигури. Настилката е издръжлива на натоварване и устойчива на износване. Също така е устойчива на UV лъчи, замръзване и луга.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на  ОП „Региони в растеж” 2014-2020. Проектирането и авторският надзор са на „Строй инвест консулт София“. Общината вече работи по осигуряване на финансиране за реализация и на втория етап от ремонта на централната зона, който обхваща терените пред хотел „Асеновец“, читалище „Родолюбие“ и продължението на пешеходната зона в двете посоки от обновените пространства. Така ще се постигне цялостна завършена визия на центъра града. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?