Следвайте ни

Един тон непотребна техника събраха в Асеновград

viber icon

Община Асеновград отчита изключителен успех в кампанията за безплатно депониране на електроуреди, непотребни за домакинствата. От отдел „Екология и околна среда“ съобщиха, че са събрани огромен брой уреди - черна и бяла техника.

Количеството на депонираните ненужни устройства е в размер на близо 1 тон. Наполовина по-малко бе събраната техника по време на акцията през лятото на тази година. Тогава депонираните електроуреди бяха с общо тегло почти половин тон.

Акцията продължи само няколко часа, но десетки асеновградчани се възползваха от безплатната възможност да освободят домовете си този вид отпадък. Сред депонираните излезли от употреба електроуреди имаше компютри, хладилници, домакински и газови печки, касов апарат, климатик, принтер, телевизори, монитори, таблети, и други.

Събраните уреди бяха извозени от лицензирана фирма и предстои те да бъдат рециклирани. Обмисля се подобни кампании да се превърнат в периодични, с цел да се опазва околната среда и да се мотивират гражданите да събират разделно отпадъците си.

Община Асеновград благодари на всички, които се включиха и допринесоха за намаляване образуването на нерегламентирани замърсявания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ава

Ава

03.11.2020 | 13:33

Тези материали се изкупват от фирма Екометал Кремиковци.Много хубава инициатива!

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

03.11.2020 | 09:51

Ех какви тарикати са бе.Вие мислите ли,че тази лицензирана фирмичка ще ги унищожи тези неща.Тези електроники въобще не замърсяват природата,защото дори и някой да ги изхвърли,светкавично някой ром ще мине и ще ги вземе.Защо тази фирма не се е навила да събира строителни отпадъци например,защото точно те са основните замърсители.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?