Следвайте ни

Двойна трагедия! COVID уби и майката на починалия директор от Асеновград

viber icon

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев изказа съболезнованията си към близките на директора на асеновградското ОУ „Петко Каравелов“. Вчера (19.11.20 г.), след кратко боледуване, почина Христо Андонов – дългогодишен ръководител на учебното заведение. Той бе изключително уважаван и ценен от колеги, преподаватели, родители и ученици.

„Понякога човек е безсилен пред изпитанията на живота! Трудно е да приемем, когато близки хора си тръгват, без да имаме възможността да се сбогуваме един с друг. Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на семейството на Христо Андонов – отличен професионалист и истински добър човек. Поклон пред паметта му!“, написа в страницата си в социалната мрежа кметът Грудев.

Директорът на ОУ „Петко Каравелов“ стана жертва на COVID-19. Андонов се лекуваше вкъщи с антибиотик, тъй като сиптоматиката му го позволяваше. Във вчерашния ден обаче състоянието му внезапно се е влошило и той е изгубил битката срещу болестта. Не е имал съпътстващи заболявания. Няколко часа по-късно е починала и неговата майка, която е била настанена в болница за лечение, също с установен коронавирус.

Погребението ще се състои днес (20.11.20 г.) в тесен семеен кръг. Кът за поклонение е обособен в двора на ОУ „Петко Каравелов“ – при пилоните със знамената - откъм входа от страната на болницата. Всеки може да положи цветя. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, венец ще поднесе заместник-кметът по хуманитарните дейности на общината инженер Петър Петров. В учебното заведение е обявен Ден на траур днес и занятия няма да се провеждат, а флагът на България там ще бъде спуснат наполовина.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“. От 2005 г. до момента бе директор на същото учебно заведение. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Училищният директор беше член на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса COVID-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай