Следвайте ни

Двама новозаразени с Covid-19 в Асеновград, 46 са вече излекуваните

viber icon

Днес (14.08.20 г.) в Асеновград заседава Общинският оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19, председател на който е кметът на града доктор Христо Грудев. От началото на епидемията досега са регистрирани 62-ма заразени на територията на общината. Новите случаи от днес са два. Излекувани от заболяването са 46 души, а 12 остават в домашна изолация. 4-ма от заразените са настанени в лечебни заведения. 3-ма от тях са в специализираното COVID отделение към МБАЛ – Асеновград, а другият пациент е в пловдивска болница. Състоянието на хоспитализираните към момента е овладяно. Двама пациенти са с непотвърдено наличие на коронавируса, но са под наблюдение в отделението в Асеновград до излизане на резултатите от изследванията. Почти всички пациенти са с придружаващи заболявания, като предимно са възрастни граждани. Интубирани няма.

От асеновградската структурата на РЗИ – Пловдив съобщават, че продължава връчването на предписания на контактните лица, извършват се проверки за спазване на карантината, като е установено, че карантинираните се съобразяват с мерките. Във военното поделение в Асеновград вече няма заболели от коронавирус. 0 е и броят на карантинираните, включително и членове на семейства на военнослужещите. Служителите на военното поделение влизат през 3 определени входа, като се мери температурата им. По местата, в които влизат повече от 10 души, са поставени диспенсъри за дезинфектант. От този понеделник (17.08.20 г.) започва провеждането на поправителните сесии в учебните заведения. Изпитите ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и при ползване на дезинфекционни материали. В стая ще има по 5 ученици и 1 квестор. Планирано е подрастващите да преминават на групи в различни часове и дни. В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград ситуацията е спокойна, няма напрежение и хората спазват противоепидемичните мерки, увери здравният медиатор.

„Благодарен съм, че ситуацията с коронавируса в Асеновград се развива по-бавно, отколкото в някои други общини. Виждам, че хората са търпеливи и добронамерени. А и самите граждани сигнализират, когато забележат нередности и нарушение на мерките“, каза в заключение пред присъстващите кметът на Асеновград доктор Грудев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?