Следвайте ни

Думнаха 300 кг глиган на "Финкая"

viber icon
ХАРМАНЛИ, Марица

Изключителен трофей записа в актива си 46-а ловна дружинка от Шишманово – над 300-килограмов глиган, убит при гонка преди няколко дни в местността „Финкая“. За това съобщи сайтът harmanbg.com.
Дивото прасе, пакостящо от години в района, е убито с два точни изстрела от Милан Петров – Милански. Това е най-големият трофей в историята на шишмановската дружинка.
Глиганът, известен като „Ламята на Тополовград“, от 4 години се изплъзвал много умело на ловците. „Влизаше от Тополовградско и се въртеше в землищата на Изворово, Черепово, Браница, Шишманово, Главан“, споделиха ловци. Хитрото прасе, обаче, винаги успявало да изчезне безследно, независимо от засадите. Настоящият лов също не бил лесен. Глиганът дори минал река Марица няколко пъти, преди да падне под точния мерник на Милански.
„Размерите на трофея са внушителни, като в стадо от животни спокойно може да бъде объркан с теле. Качихме го на кантара, който теглеше до 300 кг – не го хвана“, гордо казват авджиите от Шишманово.
Може да се каже, че рекордите в 46-а дружинка са патент на семейството на Милански, информират запознати. Предишният рекорд се държеше от сина му – Петьо Петров, огнеборец в Харманли. Той отстреля миналата година 220-килограмов глиган, съобщава още harmanbg.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?