Следвайте ни

Добро сърце! 26 асеновградчани дариха кръв за онкоболен

viber icon

Община Асеновград и Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив (РЦТХ) проведоха изключително успешна съвместна кампания за безвъзмездно кръводаряване. В мобилния център, разположен пред Туристически информационен център в града бяха обслужени общо 26 пациенти доброволци. Акцията беше двудневна.

Медицинските екипи приемаха кръводарителите в продължение на близо 5 часа във всеки от дните. Във втория ден от кампанията имаше голям брой желаещи, което наложи мобилният кабинет да остане и след края на първоначално обявеното време.

В благотворителната кампания се включиха асеновградчани в различна възраст. Доброволци по кръводаряване станаха и млади, и възрастни, и мъже, и жени. Служители от община Асеновград помогнаха на човек, страдащ от онкологично заболяване, който имаше спешна нужда от кръвопреливане. Техните банки с кръв бяха насочени специално към пациента, настанен в пловдивска болница. Така станаха част от добрината и мотото на кампанията „Дарете кръв, подарете надежда за живот“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?