Следвайте ни

Добрата новина! Изгасиха пожара над Югово

viber icon

Пожарът, който вилня над село Югово две седмици и половина, вече е окончателно погасен. Това каза за "Марица" гл. инспектор Димитър Бришимов, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към пловдивската пожарна.

"Пожарът е погасен, започнали сме поетапно изтегляне на сили и средства от там. Ще оставим дежурен екип от пожарната служба в Лъки, ще има и хора от горското.. За всеки случай ще оставим на депо и 12 тона вода, която да се използва при необходимост от загасяне на тлеещи единични дънери и други. Най-вероятно цистерните ще останат до зимата, понеже в района падат доста мълнии. Вече паднаха 4 на брой", обясни гл. инсп. Бришимов.

Той посочи, че дъждът също е имал своята роля за окончателното потушаване на пожара над Югово. "Тук валя сравнително малко, само 2 часа ситен дъжд, за разлика от ниските чисти, където беше почти порой", добави той. 

Припомням, че пожарът възникна на 12 август и бързо обхвана над 1000 дка площ. В потушаването му се включиха десетки пожарникари, военни, горски, доброволци и жители на близки села. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?