Следвайте ни

Детските градини в Асеновград с дарение в борбата срещу COVID-19

viber icon

Община Асеновград ще получи безвъзмездно санитарни материали и лични предпазни средства за борбата срещу COVID-19, като дарение от гражданската неправителствена организация „Gorata.bg“, които да бъдат предоставени на детски заведения и социални услуги. 

Кампанията е под надслов „Здравето е в нашите ръце“. В инициативата са участвали 180 общини, като Асеновград е една от одобрените, защото е направила заявката в най-кратък срок след обявяване на кампанията. Единственото, което трябва да осигури градската управа е транспорт за доставка. Към момента се очаква организаторите да определят дата, на която да се получават материалите.

Общинската администрация на Асеновград заложи максималния брой, който бе предложен и съответно получи толкова, колкото бе заявено. Материалите, които ще бъдат дарени са 2 500 ръкавици, 500 текстилни маски, 300 литра течен сапун и 100 литра спирт. Те ще бъдат предоставени на всички детски градини, за Дом за възрастни с физически увреждания, „Домашен социален патронаж“, центровете за настаняване от семеен тип и други социални услуги на територията на общината веднага, щом бъдат доставени.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?