44

Детски конкурс „Вълшебният свят на книгите“, стартира в Асеновград

По повод Световния ден на детската книга.

По повод 2-ри април – Световния ден на детската книга – община Асеновград, Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ обявяват конкурс на тема ”Вълшебният свят на книгите”. Целта на инициативата е да се предостави възможност за изява на творческите заложби на учениците. Да се стимулира и провокира у тях интересът към книгата, като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.

Конкурсът се провежда в 2 категории: „Детска рисунка“ и „Литературна творба - поезия, проза“. Участие имат право да вземат всички деца до 15-годишна възраст.

В първата категория – за рисунка - участниците ще бъдат разделени по следния начин:

І-ва възрастова група – за деца в детската градина и подготвителни групи;

ІІ-ра възрастова група – I - IV клас;

ІІІ-та възрастова група – V - IX клас.

Изисквания към представените детски рисунки: свободна техника. Произведенията трябва да бъдат сканирани или заснети с фотоапарат и да се изпратят на е-mail-а на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – [email protected] . В писмото, освен сканираният файл на рисунката, следва да се изпишат двете имена на детето, възрастта и училището.

Във втората категория – за литературна творба – участниците ще бъдат разделени по следния начин:

І-ва възрастова група – I - IV клас;

ІІ-ра възрастова група – V - IX клас.

Литературните творбите следва да се изпращат на е-mail: [email protected] , като бъдат придружени с изписани трите имена на участниците, училището, навършени години, телефон за връзка и e-mail.

Срок за приемане на рисунките и литературните творби – до 15.04.24 г. (понеделник). След тази дата детските рисунки ще бъдат публикувани във Facebook страницата на Градска библиотека – ТУК: https://libasenovgrad.com/ . Всички потребители ще могат да гласуват до 21.04.24 г. (неделя) за картините, които най-много им допадат. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23.04.24 г. (вторник) на Facebook страниците на НЧ “Св. преп. Паисий Хилендарски” и на Градска библиотека “Паисий Хилендарски“. Победителите ще получат награди и диплом за добро представяне. Церемонията по награждаването ще се състои в Градската библиотека на 23.04.24 г. (вторник) от 17:30 ч.

За повече информация може да позвъните на телефони:

  • НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“: 0898 96 31 74, 088 90 760 50;
  • Градска библиотека “Паисий Хилендарски“: 0876 840 829.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?