Следвайте ни

Детска градина в Асеновград съветва как да пазим децата от стреса заради заразата 

viber icon

Екипът на детска градина "Асенова крепост" излезе с призив и напътствия към родителите как да съхранят емоционалното състояние на децата си в ситуацията на извънредната ситуация , в която се намира страната ни заради корона вируса. 


"Мили родители, ние, екипът на ДГ "Асенова крепост", сме загрижени за нашето най-голямо богатство и бъдеще - децата. По време на извънредната ситуация децата имат изключителна нужда от обич, грижа, разбиране и внимание. Стресът и паниката, на които сме подложени, дават пряко отражение върху емоционалното им състояние и поведение. За мъниците е много по-трудно да се справят с извънредните обстоятелства и да запазят самообладние. Спокойствието е вълшебният ключ към разума и справянето с всяка трудност. Ако останем спокойни, децата ще ни последват и ще схванат кое е важното - събитията могат да разстроят живота ни, но можем да се учим от преживяванията си и да работим заедно, за да станем по-силни", написаха в социалната мрежа. 

Педагозите призовават времето под карантина родителите да използват, за да преживеят повече прекрасни моменти с децата си.


"Дайте им личен пример за търпение, благоразумие, сила на вярата, любов и не на последно място за важната роля на добрата хигиена. Малкият човек има нужда от повече физически упражнения и игри, за да изразходи енергията си и чрез тези дейности да държи негативните мисли далеч от съзнанието си. Можем да включим цялото си въображение в измислянето на вълнуващи дейности според интересите на нашето дете", обясняват педагозите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?