Следвайте ни

Д-р Христо Грудев: Ще отворим администрацията за гражданите

viber icon

Минаха изборите, отчетохме резултатите, ще направим анализ на постигнатото и загубеното. Аз искам да благодаря на всички мои съграждани, които ни подкрепяха на тези два тура. Да благодаря и на нашата политическа структура, която премина през три тежки избора, които са различни едни от други - изборите за евродепутати са специфични, изборите за местна власт в 1-и и 2-и тур са различни неща. Това е сериозно напрежение не само за структурата, но и за нашите съграждани, каза новият кмет на Асеновград д-р Христо Грудев. 

Той обясни, че труден и шарен Общински съвет ще има община Асеновград. Все още не са водени разговори за осигуряването на мнозинство, но те тепърва предстоят. Грудев обясни, че проблем на общината в началото вероятно ще бъде финансово задължение, което ще се опитат да преодолеят. Около 13,5 млн. е дългът на общината и 7,2 млн. лв. е финансовата корекция дотук за Водния цикъл.  

Една от амбициите на екипа му е да се създаде платформа, на която по електронен път жителите на общината да отправят запитване до общината по различни въпроси и теми, които ги вълнуват.  

"Отворихме платформа и 72 часа всеки можеше да задава въпроси по различни теми, които го интересуват. Затворихме платформата и за 48 часа отговорихме на всеки. Смятаме, че ще продължим да работим по този начин. Ще се постараем максимално удобно за гражданите и юридическите лица да бъде комуникацията с общината", разказа Грудев. Идеята се родила, след като се опитали да наемат зала за изборно мероприятие и се оказало, че трябвало да попълват молба, да я носят до администрацията, тя да бъде входирана, да чакат отговор и след това да го вземат. 

Грудев отказа на този етап да коментира пропуските на предшественика си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?