Следвайте ни

Д-р Христо Грудев: Ще отворим администрацията за гражданите

Минаха изборите, отчетохме резултатите, ще направим анализ на постигнатото и загубеното. Аз искам да благодаря на всички мои съграждани, които ни подкрепяха на тези два тура. Да благодаря и на нашата политическа структура, която премина през три тежки избора, които са различни едни от други - изборите за евродепутати са специфични, изборите за местна власт в 1-и и 2-и тур са различни неща. Това е сериозно напрежение не само за структурата, но и за нашите съграждани, каза новият кмет на Асеновград д-р Христо Грудев. 

Той обясни, че труден и шарен Общински съвет ще има община Асеновград. Все още не са водени разговори за осигуряването на мнозинство, но те тепърва предстоят. Грудев обясни, че проблем на общината в началото вероятно ще бъде финансово задължение, което ще се опитат да преодолеят. Около 13,5 млн. е дългът на общината и 7,2 млн. лв. е финансовата корекция дотук за Водния цикъл.  

Една от амбициите на екипа му е да се създаде платформа, на която по електронен път жителите на общината да отправят запитване до общината по различни въпроси и теми, които ги вълнуват.  

"Отворихме платформа и 72 часа всеки можеше да задава въпроси по различни теми, които го интересуват. Затворихме платформата и за 48 часа отговорихме на всеки. Смятаме, че ще продължим да работим по този начин. Ще се постараем максимално удобно за гражданите и юридическите лица да бъде комуникацията с общината", разказа Грудев. Идеята се родила, след като се опитали да наемат зала за изборно мероприятие и се оказало, че трябвало да попълват молба, да я носят до администрацията, тя да бъде входирана, да чакат отговор и след това да го вземат. 

Грудев отказа на този етап да коментира пропуските на предшественика си.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?