Следвайте ни

Читалището в Асеновград обяви конкурс за есе и рисунка

viber icon

За шеста поредна година НЧ „Родолюбие” в Асеновград обявява ученически конкурс за написване на есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен ІІ”. В творческото състезание могат да се включат ученици от 11 до 18 г. от цяла България и българските общности в чужбина. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: 11-14 г. и 15-18 г.

Тази година конкурсът разширява своите параметри и включва още една форма на творческа изява. Рисунки на тема „Наследник съм на цар Иван Асен ІІ" ще бъдат оценявани в следните възрастови групи: първа - до 7 г.; втора - І-ІV клас; трета - V-VІІ клас; четвърта - VІІІ-ХІІ клас. Всеки участник има право да представи едно произведение (есе; рисунка), специално създадено за конкурса. Есета могат да бъдат изпратени по пощата или на e-mail. Литературните произведения трябва да бъдат в размер до две стандартни страници с формат на шрифта Times New Roman 12, разредка 1,5. Изискване е да са подписани с трите имена на автора и следната информация за него: рождена дата, училище, точен адрес, телефон за връзка. Произведенията, които ще се изпращат по пощата, да бъдат в три еднакви екземпляра. Адрес: град Асеновград, п.к.: 4230, област Пловдив, НЧ „Родолюбие – 1873”, площад „Академик Николай Хайтов” №4, за конкурса. Произведения могат да се пращат и на е-mail: [email protected], като прикачен файл с обозначение „За конкурса”. Рисунките да се изпращат по пощата на горепосочения пощенски адрес.

Срокът за участие е до 28.02.21 г. За всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Отличените автори ще бъдат уведомени предварително. За повече информация: тел.: 0331 6 25 86 и 0878 908 710 - Дафинка Комитова – секретар на НЧ „Родолюбие – 1873” - Асеновград.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай