2374

Четири села в Асеновградско плашат с протест, ако ремонтът на пътя не бъде довършен

Жителите на четири асеновградски села заплашиха с протести и гражданско неподчинение, ако спешно не бъде възобновен започнатият ремонт на пътя, преминаващ през населените места. Реконструкцията на републиканския път Асеновград - Първомай спря изненадващо. Причината е, че дружеството няма уверение от държавата, че ще получи от Агенция “Пътна инфраструктура“ средствата за ремонта - 31 милиона лева. 

Директорът по строителство на "Европейски пътища" АД инж. Гинка Маринова обясни, че са пренасочили техниката към обекти, за които имат гарантирано финансиране. На пътя Асеновград-Първомай са оставили в момента толкова техника, така че да се защити това, което е направено до момента. Остава отворен въпросът с довършването на обекта, каза пред "Марица" инж. Маринова. Тя предупреди, че ако той не се завърши, може да бъде изгубено и изграденото. А до момента яснота за финансирането му няма.  

Цялата отсечка за ремонт е около 28 км, крайният срок за изпълнение е 29 септември. До момента 5 км път между Поройна и Патриарх Евтимово са с един пласт асфалт, но от Асеновград до Патриарх Евтимово само е рециклирана старата настилка, без да е нанесен асфалт.

"Конуш, Поройна, Избегли, Златовръх и още няколко села ползваме този път. Той е важен за всички нас и ще настояваме да бъде завършен", коментира пред "Марица" кметът на Дълбок извор Костадин Кротнев. Той обясни, че в понеделник кметовете на селата обмислят да излязат с общо писмо до Народното събрание, Министерски съвет и президента, с което да поискат финансиране и пълното завършване на трасето. В противен случай може да бъде съсипано и изграденото до момента. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?