Следвайте ни

Четири нови огнища избухнаха в областта

Обстановката се усложнява, ще свикват кризисен щаб

viber icon
Младиново, Цанка Семерджиева


Четири нови огнища на пожари бяха регистрирани през последния час на територията на Хасковска област. До село Младиново, община Свиленград, е пламнала и изгоряла плевня в частен двор, както и суха трева в околностите на стопанската постройка. Пожарът е овладян и няма опасност от разпространението му, съобщиха от областна администрация.

Край село Орешец, община Харманли, има запалване на сухи треви и храсти. Там огнището също е било погасено, като няма опасност за селото.

Нов пожар е регистриран в гориста местност между селата Княжево и Срем в община Тополовград. Натам са насочени 4 противопожарни екипа. Засега обхванатата площ и причините за избухването на стихията не могат да бъдат определени. Има обаче съмнения, че пожарът може да е умишлен, тъй като запалванията са тръгнали едновременно от 3 различни места. Натам са насочени и доброволци.

В община Ивайловград, землището на село Черничино, горят пасища и широколистна гора.

Продължават усилията за овладяване на огнището до село Маточина. Там ситуацията се усложнява от бурния вятър и високите температури.

Възможно е заради обстановката в областта да бъде свикан Областния кризисен щаб.
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?