Следвайте ни

БТК в шах: Асеновград без ефирна телевизия от месец

viber icon

Повече от месец в Асеновград няма ефирна телевизия и има проблеми с качеството на интернета. Причината е авария в ретранслаторната станция в хотел „Асеновец”.

На безплатната телевизия разчитат голям брой пенсионери, които не искат или не могат да си позволят кабелна. Липсата на сигнал е абсурдна ситуация и, както изглежда, няма да бъде преодоляна скоро.

„От 5 май нямаме ефирна телевизия! Хората са възмутени и разчитат на нея. За много от нас тези канали са достатъчни. От месец слушаме, че не могат да влязат и за оправят апаратурата. Хората се оплакват и че интернетът не е на ниво – често спира. Защо не ни уведомят какво става”, пита асеновградчанката Христина Пъжева.

Друг потърпевш е Георги Ангелов, който е работил в сферата на прекарването на кабелна телевизия.

„Обадих се на няколко колеги, за да питам какво става, и оттам ми казаха, че проблемът е голям. А всички комшии са на ефирна телевизия”, обясни Георги Ангелов. Според сметките му засегнатите са хиляди.

Повечето семейства в квартал „Изток” разчитат на ефирната телевизия.

В портала на община Асеновград има две официални оплаквания в края на миналия месец. Едното е от 27-и, а другото от 31 май. Оттам са препратили жалващите се от липса на телевизия към телефона на БТК. 

От БТК получихме две различни становища. Според едното проблемът ще се реши до началото на другата седмица. „Има проблем с елзахранването и оттам тръгват нещата. Очакваме до 14 юни да се намери решение”, каза единият служител.

Друг източник от БТК обаче съобщи, това едва ли ще е така и че не може да каже нищо сигурно.

Той обясни, че в хотел „Асеновец” има проблем със съсобствеността. Банката разрешава да стигнем до съоръжението си, но с другия собственик е сложно”, обясни източникът ни. В момента в хотел „Асеновец” има на терен двама служители от БТК. 

Проблемът е заради стар кабел и е технически. Трябва да се осигури захранване на съоръженията, а не на антената. Просто токът трябва да достигне от точката на захранване до съоръжението, обясни специалистът от БТК.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ники

Ники

10.06.2021 | 18:08

Е, безплатен обяд няма.

Отговори
3 1
Ставри

Ставри

10.06.2021 | 17:04

Ще гледате на бат Кики дедовия! 30 години ви го слага на асеновградчани! Хак да ви е с тия кметове доктори!

Отговори
3 1
Ефир

Ефир

10.06.2021 | 15:33

то в Асеновград по не има проблем а ма като цяло държавата със сигурност ни замаза очите с ефирната телевизия то бяха постоянно реклами по телевизията включете тук включете там и хората си купиха декодери ама от 12-13 програми останаха 5 или 6 е това какво е не е ли далавера държавата да прави реклама на фирми които продават декодери и когато говорят искат хората да им вярват ми то се вижда на всякъде че държавата стои зад големите и политиците явно са техни говорители то така се усеща говори се много стане работата и после край все едно че нищо не е било ама парите остават

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?