Следвайте ни

Браво на Асеновград, изхвърлиха половин тон боклуци

viber icon

В инициативата за разделно събиране на отпадъците в Асеновград се включиха общо 130 домакинства от квартал "Изток". На всички се раздадоха жълти и зелени чували.

След тяхната употреба, същите трябваше да бъдат разположени до близко разположените съдове за разделно събиране на отпадъци (жълти и зелени). Обслужването се извърши на 17-ти и 18-ти декември.

Общото количество разделно събран отпадък от жълтите контейнери е в рамките на 500 килограма. Зелените съдове предстои да бъдат обслужени през януари 2021 г. За сравнение, от контейнерите, в които се изхвърля смесен битов отпадък в квартал "Изток", бяха събрани 4 тона отпадъци за същия период.

Община Асеновград поставя добра оценка на кампанията, макар и все още с недостатъчен интерес, от страна на гражданите. Занапред ще продължи работа в същата насока, като ще се обхванат и други части на града и населените места в региона. Чрез подобни инициативи се цели постигане на екологично мислене по отношение на разделното събиране на отпадъци, образувани от всички жители на общината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?