Следвайте ни

Асеновград обновява частично стадион „Шипка“, търси пари за нов

viber icon

Новото спортно съоръжение ще разполага с модерна съблекалня и игрища за волейбол, баскетбол и хандбал.

Община Асеновград ще обнови доколкото е възможно стадион „Шипка” и ще търси финансиране за изграждане на нов спортен комплекс в града. Причината е, че доста частни имоти от настоящия са върнати на собствениците им. Освен това, на територията на стадиона има изградени и допълнителни спортни бази. Всичко в съвкупност води до резултата, че няма достатъчно място за изграждане на нови съоръжения на територията на „Шипка”. Ръководството на общината уверява категорично, че твърденията за продажба и застрояване на обекта, разпространени в публичното пространство, не отговарят на истината.

„Състоянието на сегашния стадион е доста окаяно. Ще се опитаме с минимални средства и текущ ремонт да го възстановим частично, за да може да се ползва докато успеем да намерим финансиране за реализиране на новото спортно игрище”, обясни пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Затова ръководството на общината взе решение да бъде изграден нов стадион на общински терен, разположен на Козановско шосе. Той е с обща площ от 42 декара. „Залагаме средства за изграждане на стадион и спортна зала там. На това място ще може да се изгради и паркинг”, допълни Димитров. За изготвяне на проект, по който да бъдат изградени стадион и многофункционална спортна зала, са заложени 130 000 лева. В обекта, освен футболно игрище, ще има и зони за волейбол, баскетбол и хандбал. Ще бъдат изградени съблекални и трибуни на стадиона, както и помощни съоръжения към него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?