1553

Арестуваха учител от Асеновград за секс с 14-годишна ученичка

Потресаващ случай от Асеновград разкри БНТ след сигнал на родителите на 14-годишно момиче. Според семейството учител от Асеновград е имал сексуална връзка с непълнолетна им дъщеря.

Репортаж вижте тук!

Разбрали са за това от дългата им кореспонденция в социална мрежа. Полицията и прокуратурата са сезирани. Тази вечер учителят по математика беше задържан за 24 часа в полицията в Асеновград.

Родителите разбират за смущаващата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години, когато момичето било на 13 години.

Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но родителите намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им и от там прочели всичко.

"Много е трудно като един родител да четеш такива чатове с 13-14 годишно момиче, има сексуални неща, които са много стресиращи. Всичко се вижда ясно в тия чатове, че учителят я притиска, натиска. Този учител се казва Атанас Басмаджиев от Асеновград. Той е преподавал до седми клас", разказа бащата на момичето.

Адвокатът на семейството е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По–късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт между двамата.

Борислав Мазнев, адвокат на семейството, твърди: "Извършени блудствени и сексуални действия от неин преподавател в училището, в което учи. В момента тече разследване и очакваме адекватна реакция на правораздавателните органи в България".

"От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си – нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител".

Самият учител вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът.

"Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента", разказа учителят.

От училището също не желаят да коментират случилото се, преди разследващите да се произнесат относно истинността на чата. Когато информацията за чата е достигнала до директора, тя сама е подала сигнала към полицията.

"Лицето, срещу което е насочен сигналът, е в районното полицейско управления в Асеновград и работят с него. Предполагам в утрешния ден ще имаме повече информация, когато бъдат докладвани в пълнота материалите в прокуратурата", каза Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.
На този етап от проверката няма данни учителят да е имал подобни отношения и с други ученици.

 

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 7 оценки
2/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Рая

Рая

27.01.2023 | 11:37

Това учулище да не се окаже иновативно?

Отговори
3 0
И инсулт бил получил

И инсулт бил получил

26.01.2023 | 23:00

Значи не е и млад. Още по-гнусно.

Отговори
11 7
На 39г.е,не е стар.Инсулт вече ,за съжаление,има и след 34-35г възраст

На 39г.е,не е стар.Инсулт вече ,за съжаление,има и след 34-35г възраст

27.01.2023 | 17:50

Млад,стар,това си е блудство,още повече-учител й е бил.Извращението е пълно!!

Отговори
1 0
Гневен

Гневен

26.01.2023 | 22:29

Жестоки наказания и съд за такива перверзници.Никаква милост

Отговори
14 6
Пандиз палаз

Пандиз палаз

26.01.2023 | 22:39

Ний от пета килия нямаме тарпение да го изликуваме, чакаме та пиленце

Отговори
15 4
Загрижен родител

Загрижен родител

26.01.2023 | 22:04

Какво става в българското училище?

Отговори
19 3
Нищо не става, пич

Нищо не става, пич

26.01.2023 | 23:26

Бтлгарското училище трябва да сё озранява от Полиция - не от Охранителем фирми ! Просят е разнобой навсякьде ! Ако някой прьдне - всички сё насират

Отговори
5 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?