1553

Арестуваха собственик на шивашки цех за ментета в Асеновград

Полицията арестува собственик на шивашки цех в Асеновград, бълвал дрехи менте. Това е станало по време на спецакция в Пловдивско, реализирана с участието на местни служители на реда, секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление. Участвали са и представители на ТДНАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

В хода на операцията, в Асеновград е разкрит именно шивашкия цех с готови изделия с поставени знаци и надписи на защитени търговски марки, без съгласие на правопритежателите. Иззети са множество артикули, както и използваните за незаконната дейност машини, заготовки и елементи. 

За срок до 24 часа е задържан собственикът на производствената база. Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават, предстои да бъде уточнен точния брой на конфискуваните стоки.

Работата на смесените екипи по време на спецакцията е била на територията на Асеновград, Садово и селата Боянци, Болярци, Караджово, Богданица и Чешнегирово.

Проверени са общо 232 души и 182 МПС, 28 търговски обекта, 8 питейни заведения и 4 пункта за черни и цветни метали.

Към 16 часа днес, за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 27 акта и 50 глоби с фиш. Допълнително са връчили и 50 електронни фиша.

В три от случаите административно отношение е взето и от инспекторите на НАП и Агенцията по храните

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?