Следвайте ни

Ами сега! Реституираха стадиона в Асеновград, ще правят ли нов?

viber icon

Лоши новини за футбола и децата на Асеновград! Но такъв е законът.

Реституиран терен може да остави футболния клуб  без база за тренировки. Една част от помощния стадион, който е в общинския спортен комплекс, е върната на собствениците на земята. След дълги и трудни преговори те са оградили мястото, защото нямат отговор как и с какво ще бъдат обезщетени. В същото време спортистите не могат да организират график за подготовката си, предава БНТ.

Половината от помощното игрище на градския стадион в Асеновград в момента е реституиран имот. 1700 квадратни метра са частна собственост. След две съдебни решения и години трудна комуникация с общинската администрация, притежателите на терена решили да маркират своята част с колчета.

"В наше право е да влезем и да си ползваме мястото", каза Валя Калинова - собственик.

На игрището тренират четири възрастови групи футболисти на клуб Асеновец. Децата в школата са повече от 150.

"Това са деца, които ежедневно полагат труд на този терен, може би затова така ни е толкова необходим", каза треньорът Георги Карев.

 
Съоръжението се поддържа от самите футболисти. И клубът се стреми да го запази, за да има къде да се провеждат и контролни срещи и пълноценна подготовка.

"Теренът не е перфектен, но е добър за тренировки. Без него загиваме като клуб", каза Димитър Илиев.

Собствениците обаче са категорични, че няма да чакат повече. И ако до неделя не получат от общината предложение за замяна, ще поставят и ограда на своята част от терена.

"И тогава вече децата наистина няма да могат да играят тука, защото то става все едно да влезеш в чужд двор и да играеш футбол", добави Валя Калинова.

От Община Асеновград заявиха, че се ангажират с решаването на проблема и вече са възложили проектиране на нов градски стадион само върху общинска земя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?