Следвайте ни

Ако пиете в Асеновград, внимавайте, ще ви проверят

viber icon

Внимание! От тази вечер в Асеновград започват проверки на заведения за спазване на въведеното ограничено работно време - до 23:30 ч. За целта кметът доктор Христо Грудев издаде заповед за сформиране на работни групи, които ще извършват контрол на територията на общината.

В тях са включени инспектори от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" и РЗИ - Пловдив, както и представител на РУ - Асеновград. Кметската заповед е издадена във връзка с разпоредбите на Областен кризисен щаб - Пловдив.

Работните групи ще извършват проверки в заведенията за хранене и развлечение - ресторанти, заведения за бързо обслужване, заведения за обществено хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове.

Изключение правят само тези, по т.8 от Заповед №РД-01-626/27.10.20 г. на министъра на
здравеопазването, която гласи: "Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито".

Проверките ще продължат през целия период на въведените мерки. При констатиране на нарушители, ще бъдат предприети действия по ангажиране на административно-наказателна
отговорност.

Днес (06.11.20 г.) до всички заведения на територията на община Асеновград, които са заявили, че ще работят с удължено работно време, са изпратени уведомителни писма. Обектите са общо 14 на брой. На собствениците е предоставено решението на Областен кризисен щаб -
Пловдив, с цел да бъдат запознати с въведените ограничителни мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

apetit

apetit

06.11.2020 | 20:45

https://m.facebook.com/hotdoghouse2/

Отговори
1 1
Гадост

Гадост

07.11.2020 | 19:41

Рекламирате най-отвратителния хот дог който съм ял

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?