Следвайте ни

АБВ играе срещу БСП в Хисаря и Сопот

Заявките за ляво обединение между БСП и АБВ в Пловдивска област се превръщат в мираж, след като днес абевейците издигнаха собствени кандидат-кметове в Хисаря и Сопот. „АБВ застава зад инж. Найден Павлов в Хисаря, кандидат-кметът ни ще бъде подкрепен от широка коалиция от леви, центристки и десни партии“, съобщи областният председател на партията Владимир Маринов.

По думите му целта е да се промени управлението на известната с лечебните си минерални води община. „Това, което се случва, не удовлетворява местните жители“, категоричен беше Маринов.

Кандидатът за кмет Найден Павлов е на 34 години, занимава се със строителен бизнес и е баща на три деца. Ни вота на 27 октомври Павлов ще се сблъска челно с кандидата на БСП Ива Вълчева - настоящ председател на Общинския съвет.

Павлов заяви, че Хисаря е въведена в дългогодишна летаргия и има много пропуснати ползи -   неусвоени европрограми, липса на инвеститори, а освен това са прокудени младите и можещи хора.

Той подчерта, че е готов да създаде екип от амбициозни и млади, но и притежаващи нужния опит хора. Ще предложи и план за бързо и скоростно възстановяване на Хисаря. Кандидатът на АБВ обеща да осигури безплатни ясли и детски градини, евтини дърва за огрев, както и насърчаване на религиозния и културен туризъм в общината.

Найден Павлов е подкрепен и от местната структура на СДС, чийто лидер Николай Марковски  бе дошъл на пресконференцията да засвидетелства подкрепата си.

В Сопот АБВ издигна сегашния кмет Деян Дойнов. През 2015 г. той бе избран с червената бюлетина, но след поредица от вътрешнопартийни скандали бе изключен от БСП. Соцпартията ще играе на местния вот в Сопот с общинския си председател Станислав Стоенчев.

„Деян Дойнов мина през иглени уши, за да извади общината от катастрофалното състояние“, посочи Владимир Маринов.

Според него преговорите за коалиции между АБВ и БСП в Пловдивска област вървят много бавно и трудно, тъй като не се мерело навсякъде с един аршин. Пред финализиране са разговорите в общините Асеновград, Стамболийски и Брезово, където вероятно левите партии ще се явят заедно на изборите.

Продължават и срещите с градското ръководство за издигане на общ кандидат в Пловдив. Маринов посочи, че фаворитът на червената партия Николай Радев е изключително уважаван човек и всички отичтат постиженията му като директор на Английската гимназия.

„Радев е възможна фигура на лявото обединение в Пловдив“, каза още Маринов. Той изрази притеснения, че две-три бизнес групировки се канят да завладеят Общинския съвет под тепетата на тези избори.

 

Руслан Йорданов

Журналист

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?