Следвайте ни

5000 лева и стотици дрехи е помощта за Хитрино от Минерални бани

Хората от курортния център показаха огромна съпричастност към трагедията

viber icon
МИНЕРАЛНИ БАНИ,Марица
5000 лева са събраните парични средства, които ще бъдат преведени по банков път в дарителската сметка за подпомагане на пострадалите от трагедията в Хитрино. За три дни в община Минерални бани бяха събрани вещи от първа необходимост, храна, дрехи и одеяла.
„Община Минерални бани дари 200 одеяла и комплекти спално бельо на кризистния щаб в Хитрино. Събрани са стотици връхни дрехи, анцузи, спортни якета, палта, дамски и мъжки костюми, детски играчки и обувки. Благодаря на всички от община Минерални бани”, каза Председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
80 на сто от сабраните дрехи са нови и неупотребявани, предоставени са от хора, ангажирани в текстилния и шивашкия бизнес. Събрани са и пакетирани храни. Акцията започна от понеделник сутринта и продължи до сряда вечерта.
Днес в 11.00 часа един камион и един микробус заминават за бедстващата община Хитрино.
В момента Хитрино все още е евакуирано. Има желаещи да заминат като доброволци за възстановяване на селото, това ще стане едва когато бъде премахната опасността за населението и хората се върнат по домовете си. Тогава ще започнат и възстановителните работи по инфраструктурата и разрушените сгради в бедстващото село.
Доброволците обикалят 12-те населени места в община Минерални бани и оповестяват от врата на врата хората за започналата акция./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?