5000 лева и стотици дрехи е помощта за Хитрино от Минерални бани

Хората от курортния център показаха огромна съпричастност към трагедията

МИНЕРАЛНИ БАНИ,Марица
5000 лева са събраните парични средства, които ще бъдат преведени по банков път в дарителската сметка за подпомагане на пострадалите от трагедията в Хитрино. За три дни в община Минерални бани бяха събрани вещи от първа необходимост, храна, дрехи и одеяла.
„Община Минерални бани дари 200 одеяла и комплекти спално бельо на кризистния щаб в Хитрино. Събрани са стотици връхни дрехи, анцузи, спортни якета, палта, дамски и мъжки костюми, детски играчки и обувки. Благодаря на всички от община Минерални бани”, каза Председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
80 на сто от сабраните дрехи са нови и неупотребявани, предоставени са от хора, ангажирани в текстилния и шивашкия бизнес. Събрани са и пакетирани храни. Акцията започна от понеделник сутринта и продължи до сряда вечерта.
Днес в 11.00 часа един камион и един микробус заминават за бедстващата община Хитрино.
В момента Хитрино все още е евакуирано. Има желаещи да заминат като доброволци за възстановяване на селото, това ще стане едва когато бъде премахната опасността за населението и хората се върнат по домовете си. Тогава ще започнат и възстановителните работи по инфраструктурата и разрушените сгради в бедстващото село.
Доброволците обикалят 12-те населени места в община Минерални бани и оповестяват от врата на врата хората за започналата акция./Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?