Следвайте ни

2 тона стари мебели събраха при акция в Асеновград

viber icon

В община Асеновград се събраха около 2 тона едрогабаритни мебели по време на акцията, организирана от отдел „Екология и околна среда“ в неделя.

Гражданите оставяха покрай съдовете за отпадъци, каквото беше указанието, фотьойли, дивани, матраци и друга мебелировка от бита. Събраните мебели ще бъдат извозени за рециклиране на площадката в депото на село Шишманци.

Община Асеновград припомня, че опазването на околната среда зависи почти изцяло и единствено от хората и ги призовава да не изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места, да не замърсяват средата около себе си, да не се пали огън в планините и горите, да не се режат нерегламентирано дървета. 

Община Асеновград отчита акцията по събиране на мебели като успешна. Идеята е подобни мероприятия да се превърнат в обичайни и да се провеждат няколко пъти в годината.

Очаква се до края на летния сезон в Асеновград да се проведе още една подобна кампания.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?