46

12 дни след ремонта: Спортната зала в Асеновград протече

Близо 12 дни след ремонта на спортната зала в Асеновград тя потече след първия дъжд, алармира асеновградчанинът Димитър Гюрев, който качи и снимки в социалната мрежа. От тях се вижда как по стените се стичат вадички вода, а в дюшемето се е отворила дупка. От Община Асеновград са категорични, че течът не е в следствие на некачествен ремонт.

"Ето така изглежда спортната зала в Асеновград при първия дъжд, десетина дни след "грандиозното" откриване. Предполагам и същевременно се надявам, че обектът е все още в гаранция и фирмата изпълнител, до болка позната на всички, ще поправи направията си. Ще проследим да видим дали ще бъдат предприети своевременно някакви действия.
Винаги е хубаво като се прави нещо ново, но как пък поне веднъж не минахме без ремонт на ремонта...", каза Гюрев.

Ремонтираната спортна зала "Асеновец" бе открита на 16 март след приключване на обновяването. Ремонтът беше дълго чакан. Най-големият проблем на Спортна зала "Асеновец" беше покривът, от който течеше вода при всеки дъжд. Правен е частичен ремонт преди около 7 години, който обаче не е бил достатъчен, за да спрат течовете. Затова на покрива бяха направени мембранна хидроизолация и топлоизолация. Сградата е боядисана отвътре, отвън е изкърпена мазилката и подменена дограмата на цялата зала. На II етаж е изцяло ремонтирана бившата зала за борба.

Потърсени за коментар от Община Асеновград съобщиха, че е извършен оглед на спортна зала „Асеновец“, след проливния дъжд и ураганния вятър, които преминаха през града в късния следобед в понеделник. Обектът бе проверен от представители на фирмата изпълнител, извършила ремонта, заедно със зам.-кмета инж. Стоян Димитров, във връзка със сигнали за протекло малко количество вода по стените.

„Течът не е от покрива. Помним какво беше състоянието на залата, когато започна ремонтът. От покрива категорично няма проблем. Течът е от дограмата. Тя е съставена от два съединени по средата елемента и укрепени с допълнителен профил. Вследствие на силните пориви на вятъра и голямата площ на дограмата се получават деформации. Така, от процепите е проникнала дъждовна вода. В момента се извършва ревизия – със струя се облива цялата дограма отвън и няма констатиран друг проблем“, посочи след огледа инж. Димитров.

Пред медии той заяви, че обектът е в гаранционен срок. Ангажимент на изпълнителя е за своя сметка проблемът да бъде отстранен максимално бързо. За целта ще бъде монтирана допълнителна лайсна, която да предпази от бъдещи подобни ситуации. Този елемент ще затвори процепите и занапред, в случай на ураганни и бурни ветрове и дъждове ситуацията не би следвало да се повтаря. „Няма практика да се поставя такъв профил на дограмата и течът през процепите се е получил вследствие на силния вятър, а не е в резултат на некачествено изпълнение или т.нар. строителен дефект. Откакто е приключил ремонтът, няколко пъти валя дъжд в Асеновград, но не с такива интензитет, количество и вятър, при което не възникнаха проблеми“, каза в заключение Стоян Димитров.

От общината изпратиха снимки от проверката, извършена днес.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?