Подай сигнал

Regatta Park West „хвърля” котва на метри от Гребния канал

Международната фирма Platinium инвестира 5 млн. евро в 100 просторни жилища в зеленото сърце на Пловдив

Бизнес зона

от Даниела Арнаудова 2120 прегледа 0

Мощна строителна компания от Ливан влиза на жилищния пазар в Пловдив. Международната фирма Platinium започва да строи Regatta Park West на броени метри от Гребния канал на Пловдив.

Инвеститорът влага 5 млн. евро в елегантна жилищна сграда със 100 апартамента и РЗП над 7000 квадрата.

Това е първият проект на ливанците в България. За инвестицията си те влизат в колаборация с пловдивското архитектурно студио „ЕР ТЕ Консулт” и международното студио „BURO International”. В същия екип съвсем скоро обещават да стартират и втория си проект, този път в София.


Regatta Park West съчетава спокойствието на извънградска къща с удобствата на големия град. Проектът заема парцел от 4,301 кв. м и е с разгъната площ от 7303 кв. м. В него ще има 3 жилищни секции на 5 етажа с общо 93 апартамента. Средните квадратури на жилищата са от 39 кв. м до 190 кв. м - това разказа първо за „Марица” Рамес Сааде, мениджър бизнес развитие в Platinium. Инвеститорът уточни, че жилищата на първите етажи ще разполагат с веранда и собствен двор. Локацията е точно до отбивката за хотел Лендмарк, вляво от бул. „Шести септември”. Така модерните домове в Regatta Park West ще имат прекрасна гледка към емблематичния за Пловдив Гребен канал. Сградата е енергоефективна, с фасада от естествени материали с изчистени линии, съвременен и функционален дизайн на жилищата. В добавка довършителни материали с безупречно качество от най-висок клас, което ще превърне бъдещия ви дом в архитектурен шедьовър, обещават от Platinium.


В Ливан Platinium се развива активно в жилищния сегмент. Сред завършените им обекти е вилна зона „Сен Жор” - преди 2 години проектират и строят 200 вили с разгъната застроена площ от 70 000 кв. м. Реализират централата на „Нестле” и централата на Червения кръст - и двете се намират в Ливан. Regatta Park West е първият им проект зад граница, в момента правят свои проучвания за бъдещи инвестиции в Румъния, Сърбия и Полша.


Отличие

„Регата Парк Уест“е с най-добрата локация

„Регата Парк Уест“ получи наградата за най-добра локация в конкурса за инвестиции в жилищни имоти „REI “ 2019, организиран от „Строителство Имоти“. Наградите бяха раздадени в артистичното пространство на Rock & Bar „Безистенъ“, в приятелска атмосфера, сред картините на галерия „Аетерна“, където медията отличи творците на най-добрите жилищни имоти в Пловдив.

Дизайнерски златни плакети получиха още:

- В категория „Инвестиция“ бе отличен „Plovdiv City Park“

- Победител в категория „Среда на живот“ стана „Марково Вилас Парк“

- Награда за най-добра локация получи „Регата Парк Уест“.

- Призът за енергоефективност бе присъден на „Kamenitza Residences“.

Коментари


Далеч от гребната! Пловдив се управлява като Садово.

Пловдиве, Пловдиве, оср@ха те тези дрисльовци !

заедно с "великия" архитект Радко ще разкажат играта на район западен и там няма да остане нищо зелено, ако следващите 2-3 години се строи както в момента....жалко за града...

Както е тръгнало, парк Отдих и Култура ше го фане регатата и ще го гоним някъде из храстите, щото парк скоро там няма да има , а само подобни бетони и перачи с мераци.

PLATINUM ,a ne PLATINIUM,negramotnici!