Рецепти за заети хора, които искат да се хранят здравословно
- 20:45, 27.04.2018
- 2126
- 0
Сякаш най-големият проблем на днешния ден е липсата на достатъчно времеви ресурси за всичко, което искаме и трябва да свършим. Все бързаме за някъде, все закъсняваме, все изпускаме срокове. В същото време осъзнаваме с всеки изминал ден все по-ясно необходимостта да се храним по-здравословно, пише сп. Рецепти за здраве
Затова решихме да стартираме поредица, в която ще ви зареждаме с лесни и здравословни рецепти, които може да приготвите надве-натри, но хем да ви е вкусно, хем да не ви е гузно, че отново сте направили компромис със здравето си. В предишните части на нашите рецепти правихме вкусни барчета за деца и за големи, пица от карфиол, закуска за офиса и бързо азиатско на тиган. Днес ще се заредим с разядки, така че поне до средата на седмицата да не трябва да готвим вечеря. Вадите разядките и буца сирене и си казвате „Наздраве“ с халба бира.
Бързи разядки за заети хора
Може да приготвите разядки от почти всичко. Останал ви е боб? Бобената разядка е за чудо и приказ! Омръзна ви да ядете все лютеница? Дайте й съвсем нов характер! Авокадото е взело да се разваля? Бързо го връщайте към живот с малко чесън и лимонов сок!
Даваме ви няколко идеи, а на нашия сайт mila.bg ще намерите много подробна статия за разядките в рубриката „Съвети за домакини“.
Бобена разядка
необходими продукти:
2 ч.ч. сварен боб (или нахут), може и от консерва
100 г крем сирене
2 скилидки чесън
сол, черен и червен пипер, кимион
зехтин
лимонов сок
пушен червен пипер за поръсване
начин на приготвяне:
1 Смелете боба или нахута в блендер.
2 Добавете останалите продукти и разбъркайте.
3 Затворете в стъклена кутия или буркан, като отгоре наръсите червен пипер и посипете зехтин.
Маслинена паста
необходими продукти:
200 г черни маслини без костилка
200 г зелени маслини без костилка
100 г сушени домати
2-3 лентички аншоа
мащерка
зехтин
лимонов сок
начин на приготвяне:
1 Смелете маслините, доматите и аншоата до желаната консистенция.
2 Овкусете с прясна мащерка по възможност. Ако нямате, може да ползвате сушена или друга средиземноморска подправка по свой вкус: риган, босилек и т.н.
3 Залейте със зехтин и лимонов сок.
4 Съхранявайте в буркан или кутия. Може да сервирате пастата с каперси отгоре.
Лютеница плюс
необходими продукти:
300 г лютеница
100 г натрошено сирене
1 сварено яйце на парченца
1 стрък праз на ситно
1 скилидка чесън
зехтин
начин на приготвяне:
1 Смесете всички продукти добре, като внимавате сиренето все пак да се усеща на места.
2 Затворете в буркан или кутия. Може да сервирате с допълнителни парчета сирене.
Чушчена разядка с куркума
необходими продукти:
1 пакет сухи червени чушки
150 г орехи
7-8 скилидки чесън
1 с.л. мед
1 ч.л. куркума
сол и пипер на вкус
зехтин
лимонов сок
начин на приготвяне:
1 Накиснете чушките в гореща вода за няколко часа.
2 Смелете орехите до желаната консистенция.
3 Когато чушките омекнат, отцедете и ги блендирайте.
4 Смесете чушките, орехите, чесъна, куркумата, меда.
5 Овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин и лимонов сок.
Сръбска разядка
необходими продукти:
300 г прясно сирене или 150 г зряло сирене и 150 г крем сирене
? л заквасена сметана
? кг чушки – печени и обелени
3 скилидки чесън
сол
1 Смесете прясното сирене със заквасената сметана.
2 Добавете счуканата скилидка чесън и овкусете със сол.
3 Напълнете чушките, като оставите от сместа за пълното им покриване.
4 Оставете да престои поне една нощ в хладилника.
необходими продукти:
1 пушена скумрия
2 пакетчета крем сирене
1 с.л. паста от хрян
лимонов сок
начин на приготвяне:
1 Обезкостете добре рибата.
2 Смесете месото от рибата с крем сиренето и хряна.
3 Полейте с лимонов сок. Може да сервирате допълнително с лимон.
необходими продукти:
3 глави цвекло – варени или печени (препоръчваме ви печения вариант)
200 г крем сирене
50 г орехи
1 с.л. домашна майонеза
2 с.л. кисело мляко
1 глава чесън
начин на приготвяне:
1 Изпечете цвеклото, като увиете всяка глава в алуминиево фолио.
2 Изпечете по същия начин и чесъна.
3 Смелете орехите до желаната консистенция.
4 Блендирайте печеното цвекло.
5 Изцедете сока от печения чесън и го добавете към цвеклото.
6 Смесете с останалите продукти.
7 Може да сервирате с парченца синьо сирене отгоре.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни