Разводът на века: съпругата на Безос взе $ 38,3 милиарда!

Джеф Безос - основателят на американската компания Амазон (Amazon), най-голямата в света по оборот сред продаващите стоки и услуги чрез Интернет, финализира вчера развода си с Макензи Безос,съобщи агенция Блумбърг.

Макензи, която му беше съпруга в продължение на 25 години, ще получи активи от компанията на стойност 38,3 милиарда долара.

През април Амазон съобщи, че 4 процента от наличностите ѝ, равни на 19,7 милиона в акции, ще бъдат прехвърлени на името на Макензи Безос след като разводът бъде одобрен в съда. През януари съпружеската двойка, която има четири деца, обяви плановете си за развод в съвместно съобщение в ''Туитър''.

През април Макензи обяви, че отстъпва на бившия си мъж 75 процента от нейните акции в "Амазон", както и дяловете във в. "Вашингтон пост" и аерокосмическата компания "Блу ориджин", предаде ТАСС.

Джеф Безос запазва 12-процентов дял от капитала на стойност 114,8 милиарда и остава най-богатият човек в света, посочва Блумбърг.

Макензи Безос каза, че ще му предостави контрол върху нейния дял.

През май Макензи Безос обеща да даде половината от състоянието си за благотворителност, като се присъедини към "Гивинг пледж" ("Да обещаеш твърдо") - кампания, започнала през 2010 г. по инициатива на милиардера Уорън Бъфет и съоснователя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?