Подай сигнал

Разстреляните на Пампорово са музикант и банкерка от Пловдив

Пловдив

от Петя ГАЙДАРОВА 2742 прегледа 0

Разстреляните на Пампорово са музикант и банкерка от Пловдив

Намерените застреляни в кола в Пампорово мъж и жена са музикант и банкерка на 48 и 41 години с постоянен и настоящ адрес в град Пловдив, съобщиха на брифинг днес прокурор Недко Симов от Окръжна прокуратура - Смолян и шефът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов.

Двамата са починали по първоначални данни в интервала от 21 до 23 часа. Намерил ги случайно преминаващ по пътя смолянчанин, който спрял, тъй като видял кола паркирана до пътя между Стойките и Пампорово с включени габарити. Решил, че имат проблем с колата и спрял да пита имат ли нужда от помощ, когато видял през стъклото окървавеното лице на мъжа. Той седял целият облечен в черно на шьофьорската седалка на колата си Ауди ТТ, а в скута му имало пистолет.

Свидетелят подал сигнал за зловещата находка на тел. 112 към 23.35 ч. Полицаите откриват в колата трупа и на жената, на седалката до шофьора. Жената е с три огнестрелни рани в тялото си - две в гърдите и една в главата за жената, а мъжът е с една огнестрелна рана в главата, съобщи Димов. Телата им са откарани за аутопсия в смолянската болница. От полицията и прокуратурата отказаха да съобщят имената на двамата починали, тъй като все още не са известени близките им. Самоличността им е установена в съвместни действия с ОД на МВР - Пловдив.

Двамата живеели на семейни начала. Жената била разведена, а мъжът останал вдовец преди години. Всеки от тях има по едно дете - момче и момиче, и двамата пълнолетни. Мъжът не е криминално проявен, нямало данни да е работил на постоянно място, занимавал се с музика. Жената започнала работа като банков служител в Пампорово с договор от два дни.

По случая е заведено досъдебно производство за умишлено убийство, на този етап, каза прокурор Симов. Предстои експертизи да потвърдят дали намерения в ръката в скута намъжа пистолет е този, с който са застреляни двамата. Освен оръжието са намерени в колата и гилзи, и куршуми. "Към настоящия момент можем да кажем че са запазени всички следи, предстои назначаването на други експертизи. В момента се извършва тройна съдебно - медицинска експертиза. Ще бъдат извършени разпити на свидетели за установяване на други факти и обстоятелства", заяви Симов.

Намереният пистолет се оказал незаконно притежаван. Работи се по всички възможни версии, но водеща по първоначални данни, е тази за убийство и самоубийство.

Предстои да се изяснява и мотива, ще се проверяват всички възможни, но водещия към момента е причината да са лични взаимоотношения на двамата. По първоначални данни по жената нямало следи от съпротива или борба.
При първоначалните огледи не са намерени предсмъртни писма, автомобила запечетан от полицията за последващи експертизи.

Коментари