Разстреляният бизнесмен Петър Христов имал неуредени сметки

Най-вероятната версия за показното убийство на бизнесмена Петър Христов е свързана с неуредени сметки по сделка. Това обяви директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски вчера в Лясковец, където присъства на заупокойната молитва в памет на убития командос Емил Шарков, съобщи "Борба". 

49-годишният бизнесмен бе прострелян на 8 януари 2018 г. пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Той бе откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия - почина. Христов бе пронизан от пет куршума - три в гърдите, един в главата и един в шията. По неофициални данни, по него е стреляно с чешки картечен пистолет "Скорпион", който се използва често от наемните убийци при мокри поръчки.

По думите на комисар Терзийски, разследването, което се води срещу неизвестен извършител не е спряно, дават се отчети за всяко свършено действие. Главният комисар отказа да посочи дали има вече заподозрени и на какъв етап всъщност е разследването за показния разстрел.

Година след убийството, близките на Петър Христов вдигнаха огромен паметник на гроба му във Велико Търново. На него Христов е в цял ръст и усмихнат. Паметна плоча бе сложена и на стадиона в Горна Оряховица, защото той е бил основен спонсор. Година след показния разстрел обаче близките на бизнесмена не искат да говорят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?