Разследват "Пловдив 2019“ още месец

Пловдивската про-куратурата удължи с30 дни разследванетоза разходите на обществени средства по откриващата церемония на„Пловдив 2019“.

Това е станало с постановлениена наблюдаващия прокурор, тъй като първоначалният едномесечен срок за проверката изтече в събота, съобщи за „Марица“ говорителят на окръжното обвинение Галина Андреева-Минчева, която отказа да даде повече информация по самото производство.

Магистратите се самосезираха след публикации и коментари в различни медии, а самата проверка беше възложена на сектор „Икономическа полиция“ към областната дирекция на МВР - Пловдив.

Още през декември„Марица“ разказа за проведени в 12 без 5 обществени поръчки за наем на техника по вдигането на сцената на откриването на Европейска столица на културата и осигуряването на техника за електрозахранване, в които са участвали свързани фирми.

Тогава от фондация„Пловдив 2019“ заявиха,че ще съдействат на разследващите, но ще се въздържат от коментари до изясняването на случая. Организаторите добавиха, че документацията е публична и се надяват с края на текущата проверка да приключат и спекулациите по повод на откриващия уикенд.

Най-много критики отнесе самата концепцияна пищната церемония, както и бюджетът за нея и неговото разпределение. Според предварителните прогнози откриването на ЕСК трябваше да излезе около 2 млн.лева, но в крайна сметкас умата достигна 3,2 млн.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?