Подай сигнал

Разпоредиха проверка на матурата по английски

Образование

от Екип Марица 272 прегледа 0

Разпоредиха проверка на матурата по английски

Министерството на образованието разпореди проверка на спорните въпроси от матурата по английски език. Изпитът предизвика недоволство сред зрелостниците, според които в теста има много грешки. Учениците стартираха онлайн петицията за ревизиране на матурата, предаде Би Ти Ви.

„Особено в граматиката има доста въпроси, които са с такива тънкости създадени, които да тестват ученици с С1, на места С2 – като говорим за семантични изрази, които не всяко дете, което ходи на училище, без уроци – би могло да знае от това, което се предлага в училище”, споделя преподавателят по английски език Александрина Къртова, която също смята, че матурата е по-трудна от предишните

„Още по време на самата матура се почувствах много зле, защото все едно съм живяла досега с убеждение, че знам английски на доста добро ниво, имам сертификати, участвала съм в много състезания и в крайна сметка излиза, че с толкова много грешки - имам 15 грешки на двата модула, излиза, че аз не знам достатъчно добре английски", разказва ученичката Десислава, която се чувства ощетена от матурата и я определя като пълна с граматически грешки и двусмислици

От Министерството на образованието започват проверка. Призовават всеки недоволен да изпрати писмо до ведомството с конкретни забележки. „Трябва да бъдат конкретно посочени проблемите и въпросите, които според зрелостниците, разбира се, са пълни с тези неточности”, заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

„За мен, ако трябваше да им пиша на тях оценка, може би четворка, защото постарали са се да направят нещо, обаче някак си не е станало", категорична е Десислава. В онлайн петицията за ревизиране на матурата вече са се подписали над 6700 души. Учениците настояват да се облекчи скалата за оценяване.

Коментари


Те живеят неправилно все още с чувство на елитарност ,идващо от соц-а и неговата перерверзия с корекомите и езиковите гимназии,правят се на хайлайф,а мигрантите от африканските училища под палмите и с маймуните са с по-добър английски от нашите сертифицирани глезльовци,МОН да не се поддава на натиска,ако клекне за АЕ,то веднага масова петиция на матурата по БЕЛ всички да имат по 30 точки на 41 въпрос-в текста има думи като просеник и ямурлук,които депресират децата,какъв е тоя Спиридонов на 40 въпрос,в "Тютюн" най-често се говори за татко Пиер,въобще МОН са направили матура по катаджийски модел,крият се по храстите и глобяват за дребни нарушения вместо да решават глобалните проблеми.