Разпитват наново свидетелите по случая „Кърваватa Ваня“

Съдебното дело срещу Иванка Ройдова от село Браниполе стартира наново днес в Апелативния съд. Жената застана пред последната инстанция, обвинена в опит за поръчково убийство на цялата си рода. Според прокуратурата целта е била да се докопа до милиони, наследство от баща - българин, който емигрира в САЩ през 1956 г. Според обвинението в черния списък на Ваня са били 70-годишният брат Стойчо, синът му Георги, дъщерята Гергана Калестрова и съпругът Мариян, както и двете им деца Момчил и Светлин. Вместо килър обаче тя наела ченге под прикритие и била разкрита. 

На вчерашното заседание беше призован ключовият свидетел Пламен Мирчев – служителят на МВР, който се е представил за килър и, според прокуратурата дори е получил предплата за поръчката. Ченгето обаче не се яви в съдебната зала, въпреки редовното си призоваване. Липсата му беше приета като отказ да свидетелства и Мирчев беше наказан от магистратите с глоба от 500 лева. 

Адвокат Давчев поиска преразпит на повечето свидетели по делото, включително и на близо 90-годишния ветеринар от Браниполе Милко Димитров, тъй като трябвало да му бъдат зададени допълнителни въпроси. На опашката за преразпит останаха и свидетелите Иван Камжалов, който имал информация за връзката между Иванка и т.нар. пострадали и зетят на подсъдимата Антон Вътов. 

Това искане беше посрещнато остро от адвокат Симеонова, която изтъкна, че посочените свидетели са били достатъчно изчерпателни при разпита си пред втората инстанция и надали ще хвърлят нова светлина върху случая. Давчев контрира с твърдението, че няма да бъде зададен нито един въпрос, който вече е бил задаван пред Окръжния съд. 

За преразпит ще бъде призован и украинецът Степан Кара, с когото Ваня е  разговаряла. Въпреки че Окръжния съд я призна за невинна по обвинението, че е уговаряла Кара да екзекутира родата ѝ, той отново ще трябва да дава обяснения пред съдиите. 

Следващото заседание ще бъде на 20 март от 9 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?