Разнищват „Пловдив 2019“ на извънредна сесия

21 общински съветници са поискали извънредна сесия на местния парламент в Пловдив, която да разгледа отчетите на фондация „Пловдив 2019“ и исканията за оставка на артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева. Инициатори на акцията са Стефан Послийски от ВМРО – БНД и Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“.

В предложения дневен е включено представяне на отчет на дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния
директор на фондацията.

Освен това съветниците искат справка за всички договори от 2017 г. досега и информация за размера на отпуснатите и изплатени от „Пловдив 2019“ суми. Последната точка е обсъждането на предложението за отстраняване от длъжност артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева.

Нейната оставка поиската ВМРО-БНД, Съюз за Пловдив и БСП заради включени в културната програма събития с гей тематика. Освен това социалистите са бесни на Куюмджиева заради близалките с паметника на Альоша. В понеделник ВМРО-БНД и „Съюз за Пловдив“ ще дадат пресконференция по темата.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?