Разкриват „Формулата на Тео” пред пловдивчани

Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се  подарява най-ценният и скъп продукт - знанието? На тези въпроси отговаря вълнуващият документален филм „Формулата на Тео” на известният режисьор Николай Василев.Оператор на филма, продукция на Screening Emotions, е Борислав Георгиев, музиката е на Христо Намлиев. Пловдивчани ще видят филма на 30 май от 18.30 часа и на 6 юни в Лъки Дом на киното. 

Специален гост ще бъде  главният герой на филма, учителят Теодосий Теодосиев, последните 40 години на мисията да създава таланти в областта на физиката. Теодосиев, когото наричат „Златния физик на България” , е създател на уникален Метод за формиране на силов интелект. Учениците му печелят медалите на световни олимпиади, елитни университети  като Харвард и Принстън се състезават за тях. Сред учениците на Тео има видни български учени.

Човек се учи, докато е жив. Формулата се извежда цял живот – от рождението до гроба. Всеки човек трябва да си търси тази формула. Философията на пълноценния живот е цял живот да търси формулата на живота.Опитвам се да науча децата да правят добро според природните им дадености, да развият максимално това, което имат в душичката. по рождение всяко дете има огромни възможности за развитие. Повечето от хората обаче не използват повече от 1% от мозъка си,  казва Теодосиев.

Главата на ученика не е кофа, която трябва да бъде напълнена, а факла която трябва да бъде възпламенена от учителя, цитира Тео любима мисъл на Айнщайн, заета от античния философ Сократ.

  Хората днес имат болезнена нужда от вдъхновители, от учители с мисия като Тео. Във всеки от нас дреме по един Тео, трябва да го събудим, за да решим поне един ред от формулата на живота си, казва режисьорът Николай Василев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Учуден

Учуден

30.05.2019 | 19:28

Какво трябва да му се финансира на един учител? Той споделя знание и начин на мислене с учениците си, няма нужда от кой знае какви пари за да прави това :)

Отговори
0 0
инспектора

инспектора

29.05.2019 | 16:31

това сократ хубаво, но министерството ли го финансира този учител, пишете КОЙ.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?