Ражда се детето-чудо Мила Георгиева

Мила Георгиева е родена на 21 февруари 1976 година в София в семейство на музиканти ​- баща <210> е член на камерния ансамбъл Софийски солисти, а майка <210> е преподавател в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Има по-голяма сестра - Юлиана. 

Започва да свири на цигулка едва на 4 години и е наречена дете-чудо. Още като дете печели награди от конкурси в Италия, Чехия и България. Изнася концерти в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай и участва в италиански, френски и швейцарски телевизии.

На 9 години прави дуети с Минчо Минчев, а на 14 тръгва да покорява света. Учи в „Джулиърд скул“ (Ню Йорк) и в „Гилдхол скул“ (Лондон).

Свири с най-големите диригенти - на Летния фестивал Равиниа в Чикаго с Кристоф Ешенбах, като солист на Гевандхаус с Херберт Бломщед, с Филхармоничния оркестър на Осака и Мичийоши Инуе, с Бамбергските симфоници под диригентството на Жорж Претр, с оркестър „Тонхале“ с Ричард Хикокс и др.

Българката печели първа награда от фестивала „Моцарт“ на фондация „Орфеум“ в Цюрих. В Япония записва четири компактдиска за RCA Victor. От сезон 2002 г. е концертмайстор на симфоничния оркестър на радио Щутгарт - най-младият в историята му.

Със съпруга си Александър Найденов, който е адвокат, живеят в Лондон. Имат двама синове - Джордж (2006 г.) и Томас (2015 г.), и дъщеря Ани (2009 г.).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?