Раздават Оскари за най-добрите IT компании

Градът е най-атрактивната аутсорсинг дестинация след София

Българските асове в областта на технологиите и аутсорсинга за 2019 ще получат Оскари в Пловдив. Церемонията ще е в рамките на първия регионален форум в Югоизточна Европа за компании от технологичната и аутсорсинг индустрия, на който България и градът на тепетата е домакин. Според годишния доклад за развитие на аутсорсинг индустрията за 2018 г. Пловдив е най-атрактивната аутсорсинг дестинация в България след столицата. 


В 15 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти, както и софтуерна компания на годината. По време на проявата ще се награди и най-добрият работодател в сектора на технологиите и най-добрата технологична бизнес сграда за годината. Авторитетно жури от международни специалисти ще оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на специалната гала вечеря на 17 май. 


Форумът ще събере цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии и ще осигури платформа за представяне и дискутиране на последните тенденции и възможности за развитие на сектора.

Специален гост на събитието ще е д-р Даниел Съскинд, който ще изнесе лекция на тема „Бъдещето на професиите“. Преподавател в Оксфорд и бивш главен съветник на британското правителство, д-р Съскинд е съавтор на бестселъра „The Future of the Professions“. В книгата той изследва влиянието на технологиите и особено на изкуствения интелект върху професиите и обществото като цяло. В конференцията ще вземат участие още над 30 български и международни лектори.

Форумът се организира от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) в партньорство с Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Община Пловдив.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Д.Кънев

Д.Кънев

19.04.2019 | 22:34

В България има ли въобще някой в бранша.Ако е имало някой той вече не е в България.Аз познавам поне двама.И те са на хиляди километри от България защото въпреки петте си висше образования и десетте си чужди езика без руския и румънския работеха за 700--800 лева.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?