Разбиха печатница за фалшиви пари, задържани са пловдивчани

Печатница за фалшиви пари беше разбита при акция на полицията и прокуратурата. Фалшивите банкноти са изключително висококачествена изработка, съобщиха от прокуратурата.

Това е най-голямата печатница за фалшиви банкноти в последните 11 години. Намерени са над 11 милиона евро и близо 2 милиона долара, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

Печатницата била в хотел "Кантилена" в Слънчев бряг, чийто собственик също е част от схемата. Четирима са общо арестуваните, като сред тях е и собственикът на хотела. Двама от задържаните са от Пловдив и са едни от  най-известните фалшификатори на банкноти, съобщи Гешев. Те са вече с повдигнати обвинения и утре спецпрокуратурата ще иска постоянния им арест. 

Претърсени са над 30 адреса в страната. 

До момента такива банкноти не са правени, това е съвсем нова технология, която дори и Европол ще изследва. Евровите банкноти се продавали на стойност 6 процента от сумата, отпечатана на банкнотата, доларовите - 20 на сто.

Работата по случая върви още от януари, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Двама от задържаните са познати на полицията за точно такива престъпления. По този случай може да бъде написана книга, посочи Спиридонов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?