Радиолюбители от седем държави търсят света от Карлово

Радиолюбители от България и още шест държави пристигат днес в Карлово, за да участват в Осмото международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY.

Надпреварата ще се проведе на 6 юли, в нея ще участват  45 от най-добрите български радиолюбители и техни колеги от Румъния, САЩ, Северна Македония, Сърбия и Турция ще се състезават на терена на бившето военно летище  между селата Марино поле и Ведраре.

Участниците ще инсталират своите радиостанции и антени и във времето между 11:00 и 15:00 часа ще се стремят да установят максимален брой радиовръзки помежду си в съответствие с правилата на този вид спорт.

От 20:00 ч. същия ден в ресторант „Карлово” победителите ще бъдат наградени и състезанието - официално закрито.

Осмото международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY е организирано от Българската федерация на радиолюбителите, сдруженията „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара“ – Пловдив, в чест на 182 години от рождението на Васил Левски.

Спомоществователи са община Карлово, АЦОМ ООД София, Дева Бродкаст Бургас, „ЕН КОНСУЛТИНГ“ ООД Карлово, „Милара Интернешънъл“ ООД Пловдив и Иван Иванов от София.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?