Работниците в „Нотр Дам“ пушили на скелето

Компанията "Льо Бра Фрер", отговаряща за ремонта на парижката катедрала "Нотр Дам", призна, че някои от работниците ѝ са нарушавали забраната да се пуши на скелето на църквата, предаде AFP. От компанията обаче изключват възможността това да е предизвикало пожара в катедралата, пише факти.бг.

"Има служители на компанията, които наистина са нарушавали от време на време забраната за пушене и ние изразяваме съжаление във връзка с това", заяви говорителят на "Льо Бра Фрер" Марк Ешкенази. Той заяви това, реагирайки на днешна публикация в сатиричния седмичник "Канар аншене", в която се казва, че разследващите са намерили седем фаса на мястото на пожара.

"Имаше забрана за пушене на скелето и тази забрана като цяло бе спазвана, а нарушенията са били допускани поради това, че на работниците им е било сложно да слизат от скелето, понеже това отнема време", изтъкна Ешкенази. Говорителят подчерта, че въпреки това е изключено нарушаването на тази забрана да е довело до пожара в "Нотр Дам".

"Ако някой от вас се е опитвал да запали огън в камина, знае, че с фас трудно може да запали дървата", каза той. Ешкенази отхвърли и версията, че пожарът е причинен от електрическите двигатели на асансьорите на скелето. "Те се намират далече от изгорялата островърха кула на "Нотр Дам", а е установено, че пожарът е започнал от вътрешността на сградата", посочи още говорителят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?